За що мені така доля і такий хрест?

Марина

Добрий день. Хотіла Вас спитати в мене сталася така біда я вийшла заміж 6 років тому і в нас з чоловіком народився прикрасний син Іван. Але два роки тому ми розлучилися і сина я забрала з собою .Чоловік гуляв, знущався з мене психічно давив мене. Я намагалася нашу сім’ю сохранити, але незмогла. Рік тому я знайшла собі іншого чоловіка, мої батьки були проти  і відвернулись від мене забравши мого сина і подали на мене в суд. Вже рік я свою радість сина небачу. Чоловік з яким я вінчана, навіть тепер знущається з мене погрожуючи сином. Мама моя кляне мені і я боюся прокльонів чи неможе це впасти на мою дитину. Світ став жорстоким, рідні батьки ненавидять своїх дітей. Я молюся, прошу батьків, щоб образумились, прошу щоб Бог своєю благодаттю охоронив моє чадо. Скажіть мені, за що така доля, такий тяжкий хрест нести. Я знаю, що грішна і каюся в гріхах своїх . Де мені шукати терпіння і сили, як мені пережити це все. Які мені молитви читати щоб Бог почув мене і помилував грішну. Дякую вам.

Архімандрит Тихон
Доброго дня шановна Марина, Ваша проблема співзвучна з сотнями проблем людей, які нас оточують. Вирішити всі ці проблеми ми не зможемо, до тих пір, доки не навчимося брати відповідальність на себе, і фразу: “Скажіть мені за що таку долю і такий тяжкий хрест нести”, забудемо як страшний сон.
Існує така головна закономірність, а саме: ми можемо з Божою поміччю, змінити тільки себе, і аж ніяк і ніколи не зможемо змінити оточуючих нас людей. Тому мусимо шукати, в прожитому нами житті помилки, наслідки яких ми терпимо, а не спростовувати все, до ропотливого висновку – за що Бог дав мені таку долю. Ропот – це плід гордості, а вміння взяти відповідальність на себе за ситуацію яка склалась – це плод смирення. Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать, саме ця благодать дає сили перенести всі труднощі. Стяжайте смиреніє, і Господь укріпить Вас пережити з легкістю всі спокуси.
Бог в поміч.

(Переглядів 153)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + fourteen =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.