Як жити з людиною яка завідомо тобі зраджує з іншою?(Оновлено)

Таня

Допоможіть правильно поступити, ми з чоловіком не вінчалися і зараз дуже важка ситуація чоловік живе з нами, але має коханку на стороні, в нас маленька дитина, тому я прошу Бога допомоги в вирішені проблеми але відповіді немає.. Скажіть може це тому що ми живемо в гріху, адже ми не вінчались, може то така кара за наш вчинок? Я все життя сповідалась а зараз навіть посповідатись не можу і мучуся з тим тягарем на душі….

Протоієрей Віктор Палош

Дорога Тетяна! Розумію Вашу біль і молю Бога для поданням Вам втіхи і мужності! Не картайте себе не потрібними думками: чоловік когось має на стороні, якщо це достеменно відомо, по свому егоїзму. Бог не може зло навести на людину! Звісно, що це гріх, що Ви не вінчана, але зв’язку подій нема. Хіба, що він і не хотів цього, бо вже десь припускав, що не зможе бути з Вами все життя. От Ваша помилка, яку потрібно зрозуміти і в якій потрібно розкаятись. Не потрібно було жити так, якщо Ви вже на момент утворення сім’ї була воцерковленою. Ви знали значить на що йдете. Гарантії не було. Зараз важливо щоб Ви це зупинили: судячи з питання Ви собі дозволяєте жити з ним при тому, що він Вас предає. Це не припустимо. Ви ж людина, а не ганчірка! Якщо б він покаявся, то тоді Ви можете з ним жити, а якщо він продовжує жити в блуді, то Вам слід розірвати з ним подружнє спілкування. Хай Господь допоможе, а Ви обов’язково підготуйтесь до Сповіді і Причастя. Звідти і прийде втіха і мужність!

Протоієрей Олександр Монич

Христос посеред нас! У Вашому питання відчувається біль і сум. Питання можна поділити на три складові: 1. Відсутність присутності таїнства Вінчання в сімʼї. 2. Перелюб в сімʼї. 3. Зневіра, через яку Ви позбавляєте самі себе допомоги Бога у Вашому житті.

Судячи з того, що у Вас є маленька дитина, то ймовірно Ваша сімʼя молода. Церква закликає молоду пару взяти участь у таїнства Вінчання через одну маленьку, але суттєву річ. Якщо ми називаємо себе християнами, то ми ті, хто належить Христу. Отже, ми повинні жити в Його Церкві, Яка є Його Тілом (Єфесян 1:22-23), і живим організмом, в якому моральне життя кожного з нас робить нас або близькими Йому, або нас самих через нас віддаляє, а то й позбавляє присутності Бога в нашому житті. Таїнство Вінчання – це данина моді, чи то «процедура», яку я пройду коли все зрозумію, або ж коли «притруся», або «поживу» з чоловіком якийсь час. Церква закликає обвінчатися через те, що ми є люди! Моральні ресурси наші слабкі. Їх не вистачає на день іноді, не те що на все життя. Тому, ми беремо участь в цьому таїнстві, щоб не просто попросити у Бога допомоги, а просимо в ньому присутності Божої у нашому щоденному сімейному житті. Останнє, як правило буває різне. Різне через те, що ми «я» і «мій чоловік» різні. Через те, що нас іноді «ламають» обставини і ми під ними «ламаємося». А таїнство невидимим чином подає нам через нашу віру сили і мудрості терпіти, прощати, розуміти і любити того, хто є біля мене до кінця мого життя. Це подає таїнство не «автоматично»! Потрібно нашу волю, віру, і участь у богослужбовому житті. Таїнство Вінчання робить сімʼю сильною і непохитною фортецею, якщо правильно все робити і від початку правильно розставити всі акценти в житті. Пам’ятайте про це. Життя без таїнства – можливе, але воно буде іноді «нестерпним». Чому? Тому, що Ви будете шукати під час проблем вихід. Іноді навіть у Бога, а «духовного панцира» у Вас не буде. Тому, це необхідно зробити чим скоріше. Це якщо дуже коротко…

Друге. Перелюб. Це один з гріхів Десяти Заповідей (Вихід 20:1-17). Лина, яка це робить сама себе нищить, свій внутрішній світ, ламає свої відносини з Небом. Більше того, вона причиняє зло своїй половинці, і таким чином «ламає» сімʼю. Чому це робить «він», або «вона». Не повірите, але відповідь на це питання у 99% процентах повинні знати тільки Ви. Обставини, специфіка роботи, пізні часи, атмосфера у родині, проблема «відсутності», або ж навіть «присутності» дітей, формула «розлюбив,-(ла)» все це є відомим Вам. У таких випадках Вам потрібно розібратися самим перш за все з чоловіком. Отримати відповідь на питання: «Чому?» – непросто, але необхідно.

Підійдіть до священнослужителя. Поспілкуйтеся з ним. Навіть без сповіді. Просто поговоріть. Можливо виявиться ще якась причина такого життя чоловіка. Це цілісна проблема, в корінні якої може бути будь-що! З’ясуйте це. Розставте акценти і все буде добре. Можливо причиною є Ви. Можливо – він. Знайдіть хвилинку доброго настрою чоловіка поговоріть з ним відверто.

І найголовніше. Така проблема не є «карою» Бога, як Ви нам пишете, за те, що Ви не вінчана пара. Бог – це не «суддя», Який тільки й чекає кого і коли за щось покарати. Наш Бог є Любов. Крапка. 99% наших негараздів пов’язані з нами. Ми є причиною наших бід. Ми своїм життям чи то вчинками самі себе відштовхуємо від Нього.

І третє. Ви пишете, що Ви «все життя» сповідалися, а зараз навіть посповідатись не можете, і мучитеся. Ви самі даєте відповідь на своє питання. «Тягар», який є на Вашій душі можна зняти тільки за допомогою Бога. Не зволікайте з цим. Особливо на передодні Різдва. Не дозволяєте духу «униння» оволодівати Вами. Цей дух Вас тільки більше поставить на «коліна». Встаньте з них і йдіть х рам. Не протестуйте проти Бога, а шукайте з в Нього розраду і втіху. Вам саме Ваше сумління вже підказує, що щось тут не так. Ви «все» життя брали участь в таїнствах Не грайтеся зі злом. Все буде добре. Ось побачите. Подумайте про дитину, і чоловіка. Більше моліться. Є така ікона Богородиці «Утоли моя печали». Помоліться до Богородиці. Вона Вам буде в поміч. Помоліться щиро, відверто.

 

(Переглядів 59)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × four =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.