Чи мала я право йти сповідатися в Греко-Католицьку Церкву?

Ніна-Антоніна

Слава Ісусу Христу!  Я місяць назад сповідалася в Греко-католицькій церкві, хоча мене хрестили в Православній(народилась я у 1980 р.) Чи мала я право йти сповідатися в Греко-католицьку Церкву? Священник цієї церкви назначив мені покуту – читати щодня по одній главі Нового Завіту, прочитати 30 глав, тобто читати 30 днів. Ще й наголосив, що Глав має бути 30 і читати треба 30 днів. Якщо я один день би пропустила, не читаючи, то на наступний день я б мала читати вже 2 глави. Тридцятого дня я, читаючи останню главу, розмислювала над словами Ісуса Христа, і здавалось, правильно зрозуміла їх. Взагалі, усі глави я читала дуже вдумливо, стараючись правильно притчі і слова Ісуса Христа зрозуміти, шукала навіть їх пояснення в інтернеті, тобто вивчала Новий Завіт.. Читала пізніми вечорами, бо маю малу дитину малу і вдень та зранку, ввечері – не маю можливості. Роздумуючи потім уночі наступної доби над цією Главою я зробила висновок, що не усе я зрозуміла правильно, тобто виходить, що вчасно я усе-ж таки 30 Глав не прочитала, бо прочитати-то прочитала, але розуміння останньої було неправильне. Останній день читання покути мав би бути 21 липня цього року, а я досі роздумую над цією Главою і так і не можу зрозуміти повністю її зміст. Чи вважати мені, що я виконала покуту? Дякую.

Архімандрит Тихон

Слава навіки Богу.
Дорога Ніно, Вам насамперед треба визначитися, до якої конфесії ви належите. Нажаль, сучасні греко-католицькі “мудреці” пропогують страшне вчення, яке просто вбиває живу віру в людях. Я думаю, що Ви також придержуєтеся такого новонавіяного розуміння Бога. Воно просте, і базується на тому, що Бог один, всі християни молятся одному Богу, тому немає ніякої різниці між конфесіями. І виглядає таке судження дуже правильним, толерантним і ніхто не задумується над тим що воно перекреслює поняття правди і істини, адже коли є розділення, то логічно що кожна конфесія претендує на правдивість свого вчення, а правда буває тільки одна. Саме завдяки такому безглуздому, байдужому відношеню до Бога, поняття правди і істини стає неважливим, головне мнима любов і взаєморозуміння, але Христос сказав: “Я есмь путь и истина и жизнь;”(Ин.14:6), а ми нехтуючи правдою і істиною, зневажаємо Самого Спасителя.
Тому Ви обовязково визначтеся де Ваша правда розуміння Бога, а про дійсність покути, чи її недієвість Вам зможе розтлумачити тільки той священик, який її призначив.

Божої помочі Вам.

 

 

 

 

(Переглядів 297)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 − one =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.