Чому священики не допомагають матеріально бідним?

Андрій

Чому священики по селах замість того, щоб допомагати матеріально бідним і пенсіонерам, забирають в них останнє, і списки хто дає гроші, а хто ні розміщують щоб всі бачили, це по Божому?

Протоієрей Василій Юрина

Звичайно нічого Божого не може бути, коли хтось, а тим більше священик забирає в когось останнє. Думаю таке буває рідко. Стосовно цін в церквах скажу таке. Як правило ціни на церковні молитви має право згідно з діючим статутом встановлювати не священик, а церковна рада і інколи навіть без священника. Хоча буває всяке.

В таких випадках звертайтеся безпосередньо до свого єпископа і як правило такі питання в короткий час вирішуються, тільки уточнюйте.

(Переглядів 61)
Поділитись:

2 коментарі

  1. Ціни?!На молитву? На Таїнства?!1!!!!!!Христа продаємо? А чому я дивуюсь? І між 12 ти Апостолів був один…Чистий нехає ще очищується, а грішний ще най грішить. Покаймося всі, поки ми ще живемо…

  2. Цікаво, який устав? Де саме? Василій Великий, Іоанн Златоуст та інші святі, які різко були проти симонії – плати за Таїнства, молитви.інше просто в гробах перевертаються.
    Скажете, що батюшки на приходах мають матеріальну нужду? Св.Отці молились, постились, ТРУДИЛИСЬ. Матеріальну нужду мають ті люди в яких рак і на лікування потрібно захмарну суму грошей. Коли вже прийде Христос? Як добре щоб він прийшов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.