Скажіть будь ласка чи можливе церковне розлучення і за яких умов воно відбувається?

Світлана
Слава Ісусу Христу! Отче, прошу у Вас допомоги, поради. Ми з чоловіком розвелися. Були зради на протязі кількох років, про які я дізналася. Зловживав алкогольними напитками і гральні автомати. Осквернив наш святий шлюб. Ми вінчані. Вибачте, мені важко писати. Є син 7 років. Скажіть, будь ласка, чи можливий церковний розвід і за яких умов він відбувається, куди звертатися. Я не хочу заміж, я зламана. Хочу покаятися і прожити життя в молитві. Мені це дуже потрібно, щоб жити дальше, щоб вийти з дипресії, піднятися. І прошу, ще однієї поради: вінчальні образи, як правильно поступити. Чи можна комусь їх віддати на зберігання, чи може до церкви. Буду дуже Вам вдячна за настанови!

Протоієрей Олександр Монич
Христос Воскрес, Світлана! У Вашому житті відбувся факт-“Ви з чоловіком розійшлися та розірвали шлюб”! На що, з Ваших слів були вагомі причини!

Для будь-якої родини – це катастрофа, тим більше Ви нам пишете, що Ви були Вінчані в храмі і у Вас від цього союзу є син 7 років.

Щодо Вашого прохання про “можливий церковний розвід”! Передусім такого в Церкві немає як процедура “розвінчання” є благословення на вступ в другий шлюб. Ваш шлюб ніхто ніколи не розірве, адже Ви були вінчані не священиком, а Святим Духом апріори Вашій вірі та чинопослідуванні Вінчання яке звершив отець.

Якщо Ви вже за Вашими словами “не хочете заміж” – це Ваш вибір. Рана нанесена душі є виліковна, але вона завжди Вам буде про себе нагадувати!

Покаятися ніколи не пізно, а тим більше прожити життя в молитві. А ось депресія – це вже зайве! Щоб “піднятися” крокуйте по життю з Богом. Беріть участь в Таїнства Сповіді та Причастя. Відвідуйте сиріт, спілкуйтеся з духівниками. Такі є в Тишівському монастирі, в Мукачівському, в Свалявському, тощо. Щодо вінчальних образів, то вони не є причиною Вашого розлучення. Їх нікому не потрібно віддавати чи спалювати. Краще, якщо їхня присутність Вас гнітить, а це є так судячи з характеру листа віддайте їх до храму. Божої Вам допомоги в боротьбі з собою!

(Переглядів 105)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × one =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.