Звідки в Церкві молитви від порчі, зависті та ворожнечі

Християнка

Добрий вечір Батюшка. Мене цікавить таке запитання. Я як християнка ніколи не вірила в порчі, завісті, якусь ворожнечу. І наскільки мені відомо то і церква не визнає цього. Але одного разу я в інтернеті знайшла молитву від порчі, завісті, колдовства. Якщо церква не визнає це все, то чому є молитви на таку тематику. Дякую за відповідь.

Протоієрей Віктор Палош

Добрий вечір! Церква визнає це все зло, що Ви перерахували. Проте вона вчить, що це зло не торкнеться людей, які перебувають в Божественній благодаті. Тобто: Хрещені і такі, що не мають смертного гріха.

Природа цих молитв, здається, поза церковна. Те, що вони не мають автора, це вже насторожує. Для порівняння, в Церкві канони на утренні підписані авторами, вечірні та ранкові молитви також. Як вони попадають в молитвослови? Так само як і п’ятичисельні молитви, явно католицького походження. В дореволюційній Росії їх включили по наполяганню обер-прокурора Святішого Синоду. Це був представник царя, без сану в Церкві. Оскільки в той період, в тій Церкві люди причащались раз в рік, то виникла потреба в молитвах подібного роду.
(Переглядів 132)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + fifteen =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.