Чи може жінка в дні очищення відвідувати церкву, сповідатися, причащатися?

Світлана

Чи може жінка в дні очищення відвідувати церкву, сповідатися, причащатися?

Протоієрей Василій Юрина

Вітаю Вас! В старозаповітній вірі дотик до мертвого тіла та до кровоточивого рахувався важкою скверною. Після чого людина мала пройти спеціальний обряд очищення.  В Новозаповітній Церкві відношення до витоку крові і тіл спочилих інакший ніж був в Старому Заповіті. 

Це ми бачимо зокрема на зціленні Христом кровоточивої, воскресінні померлих Христом. Не спостерігається жодного дисциплінарного акту з даного питання в Новозаповітній общині.

А з появою гігієнічних засобів це питання взагалі спростилося. Бо раніше в храм не заходили, а тільки в притвор. Тепер можна заходити в храм, цілувати хрест, брати благословіння. Бо це кровотеча не являється гріховною. Бог дав очищення крові жінкам, щоб вони були гарніші, миліші і мали змогу народжувати дітей. Пишу це не тільки спираючись на свій розсуд. Дане питання висвітлив в свій час вже нині покійний Сербський патріарх Павел.

В інтернеті є його стаття: – Может ли женщина всегда посещать храм.

З свого боку додам, що якщо жінка має змогу щонеділі бути в храмі, то одну неділю може утриматися від доторкання до святинь в храмі. Але якщо такої можливості немає, то краще хай зі смиренням, як кровоточива свого часу торкнулась ризи Господа з вірою.

Поможи Господи.

(Переглядів 1 789)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − six =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.