Як простити вбивцю своєї дитини?

Галина

У нашій сім’ї сталася трагедія,три місяці тому вбили нашого двадцятирічного сина, а він був нашою опорою,  нашою надією,підтримкою,був дуже доброю дитиною. Сил не має вже все це перенести, проходить час, а все тяжче і тяжче. Не можемо змиритися, що  нелюд вбив, ні за що нашу дитину. Допоможіть з порадою, ми молимося кожного дня. А до вбивці тільки ненависть, чекаємо суду. Не знаємо, чи  зможемо простити його.

Архімандрит Тихон

Доброго дня. Шановна Галино, простити вбивцю на эмоцiональному рівні відразу, як кажуть з ходу – неможливо, навіть є така народна істина, яка нам свідчить що “сердцу не прикажеш”, але нашу свідомість ми можемо скеровувати, тому на рівні свідомості, ми мусимо зкеровувати себе, до виконання тих Євангельських заповідей, з якими нам тяжко погодитись емоційно. Тому спочатку треба змиритися на рівні нашої свідомості і молитися, щоб Господь допоміг нам умягчити наше серце, яке жадає помсти, до прощення. Тільки так Ви зможете і подолати біль утрати, і позбавитися від саморуйнування, ненавистю до вбивці.

Ненависть зруйнує Вам життя повністю, з нею треба боротись, інакше ми можемо стати гіршими ніж винуватець Вашого горя. Трагедія вже є, тому треба постаратись не усугубляти її ненавистю. Бог в поміч.

(Переглядів 78)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + thirteen =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.