Можливо я страждаю через гріхи моїх батьків?

Іван

Слава Ісусу Христу. Я живу в шлюбі, є дитина. В мене є проблеми із здоровям і останні 2 роки стало дуже важко, як і по здоровю так і нема сил чогось добитись більше для сімї, хоч стараюсь як можу, а хвороба забирає всі сили.

І  ще, батьки мої живуть без шлюбу, колись в ті часи було важко взяти, а вони так і дальше жили і вже й напевно забули про це. І мені про це постійно приходять думки, що може я маю якусь кару за це також, чомусь дуже трудно і нічого не виходить в житті, сильні переживання і тривога в душі. Я відвідую церкву завжди, молюсь і причащаюсь, а останнім часом коли почав більше приділяти увагу духовному життю то ще важче стало, дуже важкі випробовування і не легко жити, хоч звичайно розумію, що комусь буває й набагато важче напевно, я не для того пишу, щоб жалітись, просто боюсь за свою душу, не знаю що робити, чи я можу змінити щось, якщо це не від мене можливо залежить, просто запутався.

Архімандрит Тихон

Слава навіки Богу! Шановний Іван, Ви не несете кару за батьків, як і ніхто не може бути покараний за гріхи батьків, це проста Біблійна правда :”Отцы не должны быть наказываемы смертью за детей, и дети не должны быть наказываемы смертью за отцов; каждый должен быть наказываем смертью за свое преступление (Втор.24:16)”.

А ускладнюють наше життя дві головні проблеми: перша – наші бажання, бо ми, як правило, не вміємо правильно і критично оцінювати свої здібності, тому бажання перевищують те, що ми реально можемо реалізувати; і друга – не вміння цінувати те, що маємо, наші заздрість і ропотливість, отягчають буття.

Зможемо змирити свої амбіції і ропот, вирішимо більшу частину, житейських труднощів.

Бог в поміч.

(Переглядів 60)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × two =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.