Скажіть будь ласка, як Церква відноситься до дієти?

Павло
Скажіть, будь ласка, як Церква відноситься до дієти?

Протоієрей Олександр Монич
Христос посеред нас, Павло!
Слово дієта передусім передбачає утримання від певної їжі. Ваша питання просте, та водночас різностороннє.
По-перше, якщо Ви питання хотіли спитати відношення до дієте, як методу схуднення, то це одне. Якщо, йде мова про дієту, як форму посту, це інше питання.
Святий Іоана Златоуст пише: “В когось здоровя, як залізо, а в когось як солома”. Отже, шаблону тут немає. В пості тим більше, адже якщо до посту підходити з ультранастроєм, то невдовзі можна захворіти синдромом перепощеного. В пості головне не їсти один одного, сказав покійний Митрополит Володимир (Сабодан). Часто виходить так, що на початку посту (в перший тиждень) ми задаємо собі шаблону, який, як показує практика потім сповзає вниз. Це теж крайність.
Щодо дієти як такої. Я не знаю з якою метою Ви “сідаєте” на дієту. Для чого?
З якою метою? Якщо це повязане зі здоровям, то з точки зору медецини це потрібно навіть робити. Якщо це дієте, в рамках простого схуднення для “форми”, але схуднення позбаленого ідеї, потрібно розібратися з собою.
Більше питань, чим відповідей. Перед початком “дієти”, рекомендую Вам підійти до місцевого священнослужителя, поговорити з ним, вияснити мету і бачення Ваших кроків, а відтак крокувати вперед.

(Переглядів 82)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − 10 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.