Щоб не сталося в нашому житті, то все на краще чи так?

 Ольга

Слава Ісусу Христу! У мене виникли деякі питання стосовно теми “долі у нашому житті”. Сьогодні під час проповіді священик сказав про те, щоб не сталося в нашому житті, то все на краще. Я з цим цілком згідна. Однак потім він навів як приклад життєву ситуацію, з якою я готова посперечатися.

Священик виголосив таке: якщо, наприклад, дівчина хоче вийти заміж за певного хлопця, вона молиться посилено до Господа Бога з проханням допомоги. Молиться вона довго, і в кінці кінців Бог все ж дає їй те, про що вона Його просила – вона одружується з тим хлопцем. Проте хлопець починає випивати згодом, сім’я стає нещасливою, виникають суперечки, непорозуміння. І от священик сказав, що дівчина вимолила сама для себе таку долю, а Господь Бог готував їй зовсім інше. І тут я задумалася: на все Божа воля, якщо ця дівчина мала бути з цим хлопцем, якщо їй суджено бути з ним у парі, то вони будуть разом..тобто так хоче Отець Небесний…Того б не сталося, якби на те не було б Його волі…То чи дійсно священик був правий?І тоді виходить, що я не можу молитися про якусь благодать, бо не знаю, чи вона принесе мені користь чи шкоду? Чи все ж таки доля людини наперед визначена? І якщо тому не судилося бути, то жодна молитва не допоможе?

Архімандрит Тихон

Слава навіки Богу. Постараюсь відповісти на всі Ваші судження і питання по порядку. Перше це поняття про долю – хто вірить в долю, той не вірить в Бога, не буває якогось прописаного і визначеного життєвого шляху, ми маємо свободну волю і вибираємо свій життєвий шлях.

Був правий священик чи ні, не можу судити, я не чув проповіді, а Ваша інтерпритація його слів, нажаль, не відтворює повноцінно його проповідь.

Тому і висновки Ваші, з даної проповіді, Ви повноцінно розтлумачити зможете тільки з священником, який говорив проповідь яка Вас засмутила. Бог в поміч.

(Переглядів 142)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 10 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.