Ужгородцям пропонують “розкумаритись”

Місто над Ужем так само як і весь наш край славиться своєю духовністю, але останнім часом

ОБЕРЕЖНО СЕКТА

через труднощі, які переживає сьогодні наша країна, – військовий конфлікт, економічну кризу, корупцію, зубожіння народу, відсутність або повільність позитивних реформ, інші негативні чинники політичного і державного життя – призводять багатьох до розпачу. Цим та з метою матеріального збагачення користуються різні шахраї та шарлатани. Можна занятись очищенням карми, злітати на декілька годин в астрал, бути сверхлюдиною, очистити, підворожити або відворожити, зняти закляття … Дуже багатий вибір пропонують нам під виглядом сект, культів, окультних вчень, тренінгів, вивчення іноземної мови та ін. «Остерігайтеся лжепророків, які приходять до вас в одежі овечій, а всередині — вовки хижі.» (Мф.7.15)

Останнім часом періодично в наш край починають заїжджати і освоюватись «гості» які активно діють у нас та сіють свої плевели у душах наших краян. Одними із таких які активно займаються розповсюдженням свого вчення є псевдо-індуський орден Брахма Кумаріс, слід кортко знати про них та загрозу, що вони собою представляють.    БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ!

БРАХМА КУМАРІС

Засновник.

Індійський бізнесмен Дада Леградж, отримав “просвітлення”, коли в нього вселився бог шива, організував товариство незаміжніх сестер – “кумар” для духовної практики. Пізніше він прийняв ім’я Праджапита Брахма. Послідовники організації іменують його Баб Дада. Штаб-квартира знаходиться в м. Маунт-Абу, штат Раджастхан, Індія.

Релігійна доктрина.

За вченням, представленому в Університеті Праджапита Брахма Кумаріс, Бог – Вищий Отець, зараз вчить нас Раджа Йоги з допомогою людського інструменту, Праджапіта Брахми. “Ом Шанті” – ці слова містять у собі сутність вчення Раджа Йоги, вищої йоги: “Ом” означає “Я – душа”, “Шанті” – “спокійний”.

За поданням Леграджа, людина є частиною Бога, нематеріальною точкою (саліграм). Людині треба “очищатися” і з’єднуватися з Богом – Вищою свідомістю. Вся історія людства являє собою уявний міраж, це “гра”, “п’єса”. Історія триває 5000 років, а потім настає катастрофа, яку в організації “Всесвітній Духовний Університет Брахма Кумаріс” пов’язують з ядерною війною. В результаті цієї війни душі – “саліграми” повертаються в “солодкий дім”, якийсь метафізичне простір, для того, щоб потім знову втілитися на землі. І так повторюється кожні 5000 років. В організації оголошується, що Праджапіта Брахма – Батько людства, а Даді Джанкі (нинішня віце-президент університету) – Мати світу.

Одна з організацій Брахма Кумаріс, зареєстрована в Нью-Йорку, отримала при Економічній і Соціальній Раді ООН генеральний консультативний статус. “Цей статус не вказує на які-небудь заслуги організації Брахма Кумаріс, а показує, що міжнародна неурядова організація, яка одержала його, має право бути присутнім на засіданнях ЕКОСОС, висловлюватися про свою позицію з обговорюваних проблем, подавати письмові заяви та роз’яснення, вести консультації з працівниками Секретаріату ООН безпосередньо, але власне до ООН організація не має відношення”.

Соціальні програми.

Програма “Ні наркотикам!”, в якій можна дізнатися, що здоровий спосіб життя в організації “Брахма Кумаріс” врятує людину від наркотиків. Здоровий спосіб життя полягає в вегетаріанському харчуванні, медитації та вивченні “мурлєй” – лекцій.

Програма “Пробудити дух молоді” для дітей. Програма пропонує поряд з вибором правильних орієнтирів у житті” і “практику медитації (позитивного настрою розуму)”. Залучення дітей в БКВДУ надається особливе значення. Мета програми для дітей – вселити їм релігійні ідеї та уявлення, прийняті в організації, що під виглядом дитячих казок. Для цього розроблено Методичний посібник “Моральні цінності” для молодших школярів. У Посібнику під виглядом ігри для хлопців пропонуються медитації з методик БКВДУ.

Ствердження.Ядерна війна є кращим способом закінчити Залізний вік страждань людства.

Порівняння з християнством. Брахма Кумаріс. Ісус Христос не Бог, а одне з втілень Всевишнього, виражена антихристиянська сутність секти.

Християнство. Бог єдиний в трьох Особах (Образах, Ликах). Ісус Христос є досконалий Бог і досконала Людина.

Брахма Кумаріс Людина представлена як “Я – крихітна крапка світла, іскорка свідомості, тобто душа”, яка може розчинитися в Бозі –  Вищій Душі шляхом медитації Раджа Йоги.

Християнство. Особистість людини, що створена по образу Божому, залишається незмінною і може отримати повноту життя в Бозі.

Брахма Кумаріс. Тіло людини є ізначально гріховним і приносить страждання.

Християнство. Людина була створена за образом і подобою Божою. Тіло до гріхопадіння було досконалим.

Брахма Кумаріс. Пропагована в організації йога являє собою “найправильніший метод прийти до Бога”.

Християнство. “Я є Шлях і Істина і Життя; ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене” каже Ісус Христос (Ін.14:6).

Брахма Кумаріс. Людина має безліч життів на землі, його життя підвладна закону Карми – причинно-слідчому закону: все, що відбувається з людиною, є результатом його дій в минулих життях. Каючись у порушенні Заповідей, неможливо виправити свої помилки.

Християнство. У Біблії говориться тільки про одного життя людини (Євр.9:27). Вставши на шлях покаяння, людина з Божою допомогою може змінити своє життя, присвятити її Богу, досягти “обоження”, тобто святості.

Між релігією і духовністю, на думку БКВДУ, існує різниця: “релігія носить все більше ритуальний та сектантський характер, і деякі її переконання не можуть бути підтверджені раціоналістично, духовність раціоналістична і універсальна”. Стверджуючи, що “духовність повністю або значною мірою вільна від тягаря ритуалів, міфів і поклоніння, і називаючи свою організацію “Духовним Університетом”, керівники і не помічають, що практикують в ній справжнє поклоніння засновнику організації. Медитація – це різновид релігійного ритуалу, а спроби представити своє віровчення надрелігіозним, що увібрав у себе всі достоїнства світових релігій – це не більш ніж частина релігійного віровчення, але ніяк не істина в останній інстанції”.

Позитивні сторони. В організації не можна палити, вживати алкоголь і наркотики.

Негативні сторони.

Примушення адептів до розриву своїх минулих зв’язків, розриву з рідними та близькими.

Практикується продаж житла адептами або обмін на меншу площу, а виручені гроші вносяться в організацію у вигляді пожертвувань.

Психологічні аспекти.

Брахма Кумаріс віднесена до деструктивних релігійних організацій окультного характеру! (Деструктивною релігійною організацією називається організація, яка застосовує обман при залученні й контроль свідомості своїх членів без їх на те згоди).

Обман при залученні.

БКВДУ зареєстрований як громадська організація, що пропонує навчання моральним і духовним цінностям, а по суті своїй діяльності він є релігійним об’єднанням, що здійснюють медитації власної версії Раджа Йоги і мають оформлене віровчення і релігійний культ.

За заявою лідерів Університету, їх завдання полягає “в освіті, долученні не просто знанням, а Вищим знанням”. Однак, в області релігієзнавства, об’єктивних знань про релігії і релігійної культури слухач цього Університету не отримує, а уявлення про історію і віровченні традиційних релігій часто спотворені або прямо невірні.

Контроль свідомості полягає в контролі поведінки, контроль інформації, контролі мислення і контроль емоцій.

Контроль поведінки.

Слухачі Університету носять спеціальну білу одежу. Змінено режим дня: підйом о 4 годині ранку, медитація, о 6 год. 15 хв. початок лекцій в Університеті, потім на роботу, ввечері знову в Університет. Статеві стосунки між чоловіком та дружиною припиняються, живуть як брат з сестрою. З раціону виключена їжа тваринного походження.

Контроль інформації.

Контроль інформації полягає в обов’язковому вивченні лекцій (мурлєй) і літератури, випущеної самою організацією.

Контроль мислення.

Адепти БКВДУ мають безроздільно поклонятися засновнику організації. Будь-які думки, які можуть відволікати адепта від поклоніння Баб Даді повинні бути припинені. Весь світ ділиться на ми (обрані) і вони (всі інші). Свідомість адепта коливається між неподільним поклонінням лідеру і усвідомленням себе нескінченно малою точкою “саліграмом”.

Тривалі медитації, досягають 4 і більше годин, сприяють появі галюцинацій як зорових, так і слухових. Суворий контроль за членами організації здійснюють керівники – Старші сестри. Практикуються індивідуальні бесіди та колективні сеанси медіумів, які “спілкуються” з Баб Дадою.

Контроль емоцій.

У адептів формуються емоції провини перед Баб Дадою, за допомогою постійних навіювань і усвідомлення неможливості бути досконалим, і емоції страху за своє земне життя і страху, що неможливо з’єднатися зі Всевишнім.

У літературі, поширюваної всередині організації, містяться заклики до ініціації ядерної катастрофи, яка, на переконання основоположників цього вчення, відбудеться не без допомоги членів “Брахма Кумаріс”. Цитата з літератури для внутрішнього користування: “атомні бомби для західного світу вже готові. Смерть сюди прийде першою. Технології для руйнування можуть бути приведені в дію простим натисненням кнопки. Америка буде знищена однією бомбою. Тільки після жертвопринесення цілого світу в жертовному Вогні, буде погашений Вогонь Руйнування. Для того, щоб роздути Вогонь Руйнування у всіх чотирьох напрямках, тут повинні бути зібрані спеціальні збори для йоги, тому що, саме завдяки вогню йоги буде запалено Вогонь Руйнування. Душі-благодійники, ваша співпраця потрібно тим, хто повинен зробити Руйнування. Вони потребують ваших уявних сигналів до тих пір, поки ви не приймете форму вогню, ви не зможете передати цей сигнал. Для цього вам потрібна сила Зборів (900000 чол.). Не одна, дві або вісім душ, але ціле Зібрання повинно утримувати одну цю думку. Як тільки буде створена така думка, за секунду зазвучать “барабани завершення”. Тільки коли ви станете чином руйнування, відбудеться Руйнування старого світу”.

У 2000 р. в Росії за запитом Головного управління юстиції була проведена експертиза віровчення і діяльності БКВДУ. У Висновку експертної комісії йдеться, що духовність у віровченні організації “Брахма Кумарис Всесвітній Духовний Університет”: “є деструктивною, несе в собі страшний руйнівний потенціал щодо цінностей вітчизняної культури, інституту сім’ї, держави, інтересів суспільства в цілому, сприяє руйнування сімей і створює надумані перешкоди для молоді у створенні повноцінної сім’ї, перешкоджає громадянському вихованню дітей і молоді у виробленні ціннісного ставлення до національної культури, Батьківщини, держави, вітчизняній, культурній спадщині в цілому”.

(Переглядів 117)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − fourteen =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.